Skip to content

Tilaa

TYÖPAJAT, KIERTUEOHJELMISTO, KURSSIT

Tilaa

Elämä kädessä -työpaja ja elokuva

Kouluille, nuorisokodeille, nuorten harrastusryhmälle, nuorisoteatteriryhmälle, nuorisotalolle… Jos sinulla on ryhmä nuoria tai nuoria aikuisia, työpajamme sopii sinulle. Elämä kädessä -teatterifilmatisointi tuo nuorten sukupolvikokemuksen kaikkien nähtäväksi.

Nuorten kirjoittamat tekstit pohjautuvat heidän omiin kokemuksiinsa, lapsuudesta nuoreksi aikuiseksi. Näytelmä kuvaa sitä, miten digitaaliseen aikaan syntyneet, kahden tai useamman kulttuurin välissä elävät nuoret etsivät identiteettiään ja juuriaan.

Yhteiskuntamme vanhat rakenteet käyvät liian ahtaiksi uuden sukupolven tietoisuudelle. Monet etsivät tietään vapauteen. Välttämättömän muutoksen huuto kaikuu yksilöllisten kriisien kautta, paljastaen lopulta suuremman kokonaiskuvan yhteiskuntamme nykytilasta.

Millainen tulee olemaan tämän uuden sukupolven maailma, sen arvot ja unelmat paremmasta tulevaisuudesta?

Työpajassa nuoret pääsevät katsomaan esityksen ohjaajan kanssa teatterifilmatisoinnin ja sen jälkeen pohtimaan keskustelun ja taiteen kautta omaa suhdettaan itseensä sekä muihin ja yhteiskuntaan. Nuoret oppivat aidon kohtaamisen kautta vuorovaikutusta ja itseilmaisua, ja pääsevät purkamaan itse kohtaamiaan haasteita, joita näytelmän käsikirjoittaneet nuoret ovat ratkaisseet Elämä kädessä -hankkeen aikana.

Työpaja sopii hyvin max. 20 nuoren ryhmälle, mutta elokuva voidaan tuoda myös esimerkiksi koko koulun katsottavaksi, ja mukauttaa siihen liittyvien teemojen käsittely suuremmalle ryhmälle.

Ota meihin yhteyttä niin aikataulutetaan toteutus

Hanna Lehtinen
Teatteri Zirikli
hanna@teatterizirikli.fi
045 159 8198


Kiertueohjelmistossa:

Mul on sulle sanottavaa

Mul on sulle sanottavaa on rap-musiikkia, tanssia, runoa ja laulua yhdistävä lyhytesitys. Se kertoo digitaalisen aikakautemme nuorison mielenmaisemasta. Juurettomuus, yksinäisyys, kulttuurien kohtaaminen ja törmääminen, tehokkuus, nopeus, virtuaalisuus, rannattomat mahdollisuudet ja pelottava tulevaisuus järjestyvät rap- ja tanssipikseleistä koostuviksi kuviksi aikamme nuorison toisaalta verkottuneesta toisaalta pirstaloituneesta kokemuksesta.

Ohjaus Birgit Tapaninen-Baltzar. Kesto tilaajan toiveen mukaan 15-30min.

Tilaukset ja kyselyt

Hanna Lehtinen
hanna@teatterizirikli.fi
045 159 8198

Lisätiedot ja taidesisällöt

Birgit Tapaninen-Baltzar
birgit.tapaninen-baltzar@teatterizirikli.fi
040 567 3556